Eqilibristica pregatirilor

Publicat pe 18 Dec, 2014

masa incarcata eqigeno       

  Suntem in perioada de post. Postul inseamna infranare, curatare, echilibrare. Fiecare din noi da insa propriul inteles acestor cuvinte. Cuvintele sunt niste simple “conventii”, iar incarcatura lor vine din interiorul fiecaruia.

Ceea ce intelege un om prin cumpatare s-ar putea sa-i para altuia exces. Intr-o zi sa avem nevoie de mai mult, din orice lucru, iar in alta zi sa ne trebuiasca putin. Un lucru nu trebuie sa scapam din vedere: sa fim cat mai eqilibrati in alegerile noastre.

 

            In zilele noastre meniurile de post sunt de-a dreptul delicioase. Poate ca asa au fost dintotdeauna, dar acum, parca mai mult ca oricand, bucatarii profesionisti, gospodinele, cu totii ne straduim sa punem pe masa preparate gustoase si atractive estetic. In cea mai mare parte, din drag pentru cei care se aseaza la masa, in fata bucatelor preparate de noi.

 

            Mancarea de post nu este intotdeauna o mancare usoara pentru organism. E binecunoscut faptul ca fasolea uscata produce balonari. Sigur ca stiinta gospodinelor inlatura mult din aceste neplaceri, prin simpla fierbere a boabelor de fasole in mai multe ape. Dar nu se rezolva chiar tot. Varza are si ea nevoie de multe ore pentru a fi digerata, iar daca mai este si calita in ulei, intregul sistem gastric este pus la incercare. Lista continua cu efectele conexe, uneori de discomfort gastric, ale legumelor crude. Unii tolereaza mai greu cruditatile, nemaivorbind de anumite condiment, de ceapa sau de usturoi.

 

            Eqilibrul digestiei poate fi un pic ajutat, in cazul in care meniul s-a dovedit a fi oarecum abundent sau anumite preparate au “cazut greu” la stomac. Exista pe piata un digestiv natural, fara aditivi, conservanti, adaos de zahar sau de alti indulcitori artificiali. Se numeste Eqidigest. Tabletele sunt masticabile, se iau in timpul mesei sau dupa masa si au un gust bun. Chiar si pachetul de prezentare a fost bine gandit pentru goana zilelor noastre: e usor de transportat, intra in buzunar sau intr-o poseta oricat de mica. Sa aveti pofta!